Μηχανή αυτοκινήτου

Tα 5 πράγματα που πρέπει ελέγξεις πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αποτελεί λύση για πολλούς οδηγούς. Φρόντισε να κάνεις έναν καλό έλεγχο πριν την αγορά του για να σιγουρευτείς για την επιλογή σου.

Πολλοί οδηγοί καταφεύγουν στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ως μία οικονομική λύση για να κάνουν εύκολα διαδρομές ή για να αποκτήσουν το όχημα των ονείρων τους.

Η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανέβηκε αρκετά, ειδικά στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δες τα 5 σημεία στα οποία πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:

Ελληνικές πινακίδες

Πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται με ξένες πινακίδες. Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης τους θέλει να τα ξεφορτωθεί για να γλιτώσει τα έξοδα που απαιτούν οι ελληνικές πινακίδες ή μπορεί να έχουν έρθει με παράνομο τρόπο στη χώρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην μπλέξεις, είναι να δεις ένα άλλο όχημα, ακόμα και αν είναι ελάχιστα πιο ακριβό.

Μηχανική κατάσταση

Η μηχανική κατάσταση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι κάτι που θα ελέγξει ο τεχνικός σου. Πρόσεξε όχι ο τεχνικός του πωλητή, αλλά ο δικός σου. Όταν βρεις ένα όχημα που θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο, πήγαινε το για έλεγχο και άκου προσεκτικά τη γνώμη του ειδικού.

ΚΤΕΟ

Κάνε έναν έλεγχο στο πότε πέρασε ΚΤΕΟ το όχημα και αν ισχύει το σημερινό δελτίο του. Μη δεχτείς να πάρεις ένα όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει. Είναι μία δεύτερη ασφαλιστική δικλίδα, πως αγοράζεις ένα καλοσυντηρημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα.

Βιβλίο service

Δεν έχει σημασία που είναι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, οφείλει να έρχεται στα χέρια σου με βιβλίο service ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι εργασίες έχουν γίνει και πότε χρειάζεται να κάνεις εσύ τις επόμενες. Το «χαμένο βιβλίο service» είναι συχνό φαινόμενο για οχήματα που έχουν παραμεληθεί. Όταν το ακούσεις απλά απέρριψε τον πωλητή ακόμα και αν σου προσφέρει μία μεγάλη έκπτωση. Θέλει να φύγει από πάνω του.

Μοντέλο και έτος κατασκευής

Καλό θα ήταν να δεις το ακριβές μοντέλο που αναγράφει η άδεια του οχήματος, τον μήνα και το έτος κατασκευής, αλλά και τον κυβισμό του. Είναι πληροφορίες που σε απασχολούν γιατί η παλαιότητα και ο κυβισμός καθορίζουν τη δυνατότητα να συνάψεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και τα τέλη που θα πληρώνεις.