Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί είναι σημαντικό να βάλεις κι εσύ

Οι ανεμοθραύστες είναι τα πλαστικά περιβλήματα που μπαίνουν έξω από το παράθυρο. Οι περισσότεροι τους έχουμε δει στο παρελθόν όμως δεν τους γνωρίζαμε.

Οι ανεμοθραύστες είναι ένα αξεσουάρ που έχουν τις περισσότερες φορές τα ταξί. Είναι αυτό το σκληρό πλαστικό πάνω από το τζάμι το οποίο αποτελεί μυστήριο γιατί βρίσκεται εκεί.

Αν και «άγνωστοι» οι ανεμοθραύστες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και έχουν χαμηλό κόστος.

Ιδανικοί για τις υψηλές ταχύτητες

Εάν βρίσκεσαι σε έναν δρόμο, όπως η εθνική οδός και έχεις υψηλή ταχύτητα, καταλαβαίνεις πως κάποια στιγμή πρέπει να ανανεώσεις τον αέρα στην καμπίνα, αλλά ο ήχος στο πρώτο σκάσιμο του παραθύρου είναι αποθαρρυντικός.

Οι ανεμοθραύστες είναι η λύση στο παραπάνω μιας και μειώνουν τον εκκωφαντικό θόρυβο του αέρα που μπαίνει στο αυτοκίνητο και βοηθά ο οδηγός να μην χάνει την προσήλωση του.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός τους είναι αυτός που κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Προστασία από υγρασία

Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους είναι το μπλοκάρισμα στο παράθυρο. Οι ανεμοθραύστες αποτελούν με αυτό τον τρόπο «ασπίδα» για την βροχή, ώστε να μην εισχωρεί στα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε περίπτωση που το παράθυρο δεν είναι σφραγισμένο.

Έτσι γίνεται η δυνατότητα να οδηγείς με ένα πολύ μικρό άνοιγμα στα παράθυρα, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης μούχλας μελλοντικά.

Αντικλεπτικοί

Το τελευταίο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυσκολία στο άνοιγμα του παραθύρου από έναν κλέφτη.

Οι ανεμοθραύστες μπλοκάρουν τα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία εισέρχονται από το παράθυρο με σκοπό το άνοιγμα του αυτοκινήτου.

Έτσι ο κλέφτης θα πρέπει να σπάσει με πολύ βίαιο τρόπο όλο το παράθυρο, κάτι το οποίο είναι πολύ αποθαρρυντικό, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει και ενεργοποιημένος συναγερμός.

Που θα τους βρω;

Κάθε αυτοκίνητο έχει τους δικούς του ανεμοθραύστες, όμως στην πλειοψηφία τους οι κατασκευαστές δεν τους ενσωματώνουν στο βασικό πακέτο.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως είτε θα πρέπει να τους προσθέσεις ως έξτρα εξοπλισμό κατά την παραγγελία ενός νέου αυτοκινήτου, αν είναι διαθέσιμοι, είτε να τους αναζητήσεις από κάποιο κατάστημα που εξειδικεύεται στα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ αυτοκινήτων.

Στο εμπόριο θα βρεις γνήσιους, αλλά και ιμιτασιόν ανεμοθραύστες σε διάφορες τιμές. Εσένα σε ενδιαφέρουν δύο πράγματα η καλή ποιότητα και η τέλεια εφαρμογή τους.