Επαγγελματίες οδηγοί και εργασία το καλοκαίρι

Τι πρέπει να κάνεις ως επαγγελματίας οδηγός για να εργάζεσαι άνετα το καλοκαίρι

Οι επαγγελματίες οδηγοί αναλαμβάνουν αρκετές «δύσκολες» αποστολές όμως υπάρχει τρόπος για να τα βγάλουν πέρα.

Μπορεί να οδηγείς ταξί, φορτηγό, βανάκι ή οποιοδήποτε άλλο όχημα, όμως εάν δεν προσέξεις μερικές λεπτομέρειες το καλοκαίρι, σίγουρα θα δυσκολευτείς αρκετά.

Για δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Αυστηρότερο πρόγραμμα

Ως επαγγελματίας οδηγός σίγουρα θα χρειαστεί να μεταβείς σε περιοχές που υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω τουρισμού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι εφοδιασμένος με ατσάλινα νεύρα και να έχεις κάνει καλούς χρονικούς υπολογισμούς. Μην δείξεις χαλαρότητα στο πρόγραμμα σου και μην τρέχεις για όλα την τελευταία στιγμή γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα με το δρομολόγιο σου ή τους πελάτες που μπορεί να χάσουν την πτήση ή το πλοίο.

Να έχεις καθαρίσει τα φίλτρα καμπίνας

Επειδή περνάς πολλές ώρες μέσα στο όχημα σου και το καλοκαίρι θα χρειαστεί να βάλεις αρκετές φορές τον κλιματισμό, φρόντισε να έχεις καθαρίσει τα φίλτρα αέρα της καμπίνας. Ο λόγος είναι πως ως επαγγελματίας οδηγός, πρέπει να εργάζεσαι σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον και πως άμα έρχεσαι σε επαφή με πελάτες, οφείλεις να τους παρέχεις ποιοτική μετακίνηση και αυτό συμπεριλαμβάνει τον καθαρό αέρα.

Ανανεωμένη ασφάλεια οχήματος

Η ασφάλεια του οχήματος σου θα πρέπει να είναι ανανεωμένη και με όσο το δυνατό περισσότερες επιπλέον καλύψεις, ώστε να είσαι πάντα εξασφαλισμένος. Δες πότε λήγει το συμβόλαιο σου, αξιολόγησε τις υπηρεσίες που έλαβες ως επαγγελματίας οδηγός, εκτίμησε τις ανάγκες σου και είτε ανανέωσε το είτε βρες ένα άλλο που σε καλύπτει περισσότερο.

Κάλυμμα ήλιου

Εάν δεν έχεις συγκεκριμένο σημείο που αφήνεις το όχημα σου, τότε προμηθεύσου ένα κάλυμμα για τον ήλιο. Είναι πραγματικά βάναυσο να κάνεις μία στάση και να μπεις σε μία καμπίνα με θερμοκρασίες φούρνου. Το κάλυμμα ήλιου είναι μία επένδυση που μπορείς να αξιοποιήσεις όχι μόνο ως επαγγελματίας οδηγός, αλλά και ως ιδιοκτήτης Ι.Χ.

Αντιηλιακό

Το αντιλαϊκό δεν είναι για την παραλία, αλλά για τις πολλές ώρες στο τιμόνι. Ο επαγγελματίας οδηγός το χρειάζεται όσο και ο ναυαγοσώστης, καθώς δέχεται αρκετή ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να το καταλάβει. Προστάτεψε το δέρμα σου και την υγεία σου και απέφυγε τα εγκαύματα. Και αν σχολάσεις νωρίς και έχεις χρόνο, κάνε μία στάση για να ρίξεις μια βουτιά!