Τσιγάρο και επαγγελματίας οδηγός

Τσιγάρο και επαγγελματίας οδηγός. Και όμως γίνεται δες το πώς

Το τσιγάρο είναι μια προσωπική απόλαυση για τον επαγγελματία οδηγό που δεν πρέπει να την στερείται. Φυσικά όμως αυτή η απόλαυση δεν πρέπει να γίνεται ενοχλητική για τους επιβάτες ή να τον απασχολεί σε βαθμό που μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ας δούμε μερικά tips που θα σιγουρέψουν πως θα κάνετε το αγαπημένο σας τσιγάρο ανενόχλητοι.

1. Να έχετε πάντα έτοιμα τσιγάρα

Εάν καπνίζετε βιομηχανικά τσιγάρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, όμως στην περίπτωση του στριφτού θα πρέπει να έχετε έτοιμα κάποια τσιγάρα για να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο στο διάλειμμα σας.

2. Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο

Το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το τσιγάρο σας είναι εκτός αυτοκινήτου. Προτιμήστε να χάσετε 5 λεπτά για κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο, παρά να το κάνετε μέσα στο όχημα διότι η νικοτίνη θα ποτίσει στον ουρανό και θα υπάρχει κακοσμία στο εσωτερικό της καμπίνας. Τώρα στην περίπτωση που θελήσετε να το κάνετε μέσα, πάντοτε με ανοιχτά παράθυρα και αγοράστε κάποιο αποσμητικό που εξουδετερώνει αντί να καλύπτει την οσμή του καπνού.

3. Και η στάχτη;

Το πρόβλημα με το τσιγάρο είναι η στάχτη. Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ το να πετάξετε τσιγάρο ή στάχτη από το παράθυρο σας επιφέρει βαρύτατες ποινές. Έτσι υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικό τσιγάρο ή να έχετε ειδικά τασάκια που κλείνουν και δεν αφήνουν τον καπνό εκτεθειμένο.

4. Αποφύγετε το κάπνισμα μπροστά σε πελάτες

Σας προτείνουμε να αποφύγετε το κάπνισμα εν ώρα εργασίας με πελάτες καθώς ενδέχεται το «ναι» που θα σας πει να είναι από αμηχανία και στην πραγματικότητα να τον ενοχλεί. Στην περίπτωση που έχετε τόσο έντονη την ανάγκη να καπνίσετε, οφείλετε να ρωτήσετε πρώτα τον πελάτη σας, στη συνέχεια να ανοίξετε το παράθυρο και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

5. Βρείτε την κατάλληλη ώρα

Επιλέξτε να κάνετε το διάλειμμα σας για το τσιγάρο συγκεκριμένες ώρες που η εργασιακή σας αιχμή θα είναι πιο χαλαρή όπως το μεσημέρι ή το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός σας σταδιακά θα προσαρμοστεί σε αυτό το ωράριο και παράλληλα θα χαλαρώνετε περισσότερο, καθώς δεν θα υπάρχει η πίεση της εργασίας που έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη.

6. Κοινωνικοποιηθείτε

Εάν εργάζεστε σε έναν κλάδο που έρχεστε σε επαφή με τους συναδέλφους σας, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε το διάλειμμα για το τσιγάρο σας την ώρα που είναι διαθέσιμοι και οι υπόλοιποι. Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε λίγο πιο ευχάριστα τον χρόνο σας και σίγουρα να το απολαύσετε περισσότερο!