Υψηλή κατανάλωση βενζίνης

Βενζίνη: 6 tips για να καις λιγότερη!

Η βενζίνη είναι για πολλούς οδηγούς ένα μεγάλο έξοδο. Μήπως όμως δε φταίει μόνο το αυτοκίνητό τους, αλλά και ο τρόπος οδήγησης για την υψηλή κατανάλωση;

Και ποιος δεν θα ήθελε γεμάτο πορτοφόλι ύστερα από το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ; Εάν διαπιστώνεις πως οι επισκέψεις στο πρατήριο υγρών καυσίμων είναι αρκετά συχνές κάθε μήνα, μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να προβληματίζεσαι γιατί καις τόση βενζίνη.

Απέκλεισε τα μηχανολογικά προβλήματα και βάλε τα παρακάτω 6 tips στην καθημερινότητα σου.

Σύστημα κλιματισμού

Αρκετοί οδηγοί ξεχνούν έστω και στην πιο χαμηλή σκάλα το σύστημα του κλιματισμού ή την ανακύκλωση του αέρα. Έτσι ζεστός ή κρύος αέρας κυκλοφορούν μέσα στην καμπίνα, ενώ ένας μηχανισμός βρίσκεται σε λειτουργία και απαιτεί επιπλέον καύσιμο. Απενεργοποίησε τα όλα και άνοιξε παράθυρα!

Όχι στις γκαζιές

Όσο περισσότερο πατάς το γκάζι, τόσο περισσότερη βενζίνη παρέχεις στον κινητήρα σου. Αυτό σημαίνει γρήγορο άδειασμα του ρεζερβουάρ και του πορτοφολιού σου. Απέφυγε τις απότομες επιταχύνσεις και υιοθέτησε έναν ομαλό τρόπο οδήγησης, οποίος κοστίζει λιγότερο!

Άδειασε το πορτ μπαγκάζ

Το πορτ μπαγκάζ δεν είναι κινητή αποθήκη, οπότε βγάλε ότι δεν χρησιμοποιείς και άφησε μία μικρή εργαλειοθήκη, την ρεζέρβα, το φαρμακείο και ένα μπουκάλι νερό. Όσο λιγότερο βάρος έχει το όχημα σου τόσο λιγότερο καίει και αυτό ισχύει και για τα ταξίδια. Απέφυγε την υπερφόρτωση.

Μην γεμίζεις το ρεζερβουάρ

Ομοίως με παραπάνω το βάρος κοστίζει. Το ρεζερβουάρ πρέπει να γεμίζει το πολύ μέχρι τα ¾ αρχικά για λόγους οικονομίας. Βέβαια το «έξυπνο» γέμισμα είναι και ένας τρόπος προστασίας στην περίπτωση ατυχήματος. Πάντα θα βρίσκεις οικονομικό καύσιμο, όμως το οικονομικότερο είναι αυτό που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη και όχι αυτό που θα αγοράσεις.

Άλλαξε πρατήριο

Εάν παρατηρείς πως μετά από ένα συγκεκριμένο πρατήριο πάντα πέφτει γρηγορότερα η βενζίνη κάτι μαρτυρά αυτό για την ποιότητα του καυσίμου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην αγοράζεις την οικονομικότερη ποιότητα γιατί μπορεί να περιέχει νερό ή αλλά στοιχεία, αλλά ούτε και από το συγκεκριμένο πρατήριο μίας και μπορεί η αντλία να είναι πειραγμένη.

Φουσκωμένα ελαστικά

Κάθε μήνα θα πρέπει να ελέγχεις την πίεση στα ελαστικά σου. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν το κάνουν κι έτσι την πατάνε και πληρώνουν περισσότερα γεμίσματα. Όσο πιο καλή η κατάσταση των ελαστικών, το όχημα κινείται ευκολότερα κι έτσι μειώνονται οι τριβές και άρα η ανάγκη επιπλέον καυσίμου!