Καλός οδηγός

10 πράγματα που κάνει ένας πραγματικά καλός οδηγός

Η ορθή οδηγική συμπεριφορά είναι το savoir vivre της ασφάλτου, αλλά και ο τρόπος να κρατάς σε καλή κατάσταση το όχημα σου. Πάμε να την ανακαλύψουμε μαζί!

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι κάνει ένας πολύ καλός και προσεκτικός οδηγός; Δεν είναι μόνο ο τρόπος οδήγησης του αυτό που τον διαφοροποιεί και τον κρατά ασφαλή, αλλά και άλλες μικρές συνήθειες σχετιζόμενες με το όχημα του.

Έφτασε η ώρα να δεις τα 10 μυστικά της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου!

Έλεγχος οχήματος

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τακτικούς ελέγχους στο όχημα σου για να είσαι σίγουρος πως όλα είναι εντάξει. Πίεση ελαστικών, έλεγχος φωτεινών ενδείξεων, καθρέπτες και φώτα πρέπει να είναι στην ρουτίνα σου.

Συγκεντρωμένα έγγραφα

Ένας έλεγχος απαιτεί πάντα τα έγγραφα μας. Αυτό σημαίνει πως ένας φάκελος που περιέχει άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο, ΚΤΕΟ και δίπλωμα είναι η καλύτερη οργάνωση. Βάλε τον στο ντουλαπάκι ή στο πορτ μπαγκάζ!

Ζώνη ή κράνος

Είτε οδηγείς αυτοκίνητο, είτε μηχανή τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα. Θα σε σώσουν από τα χειρότερα σε ένα ατύχημα, αλλά και δεν θα υπάρχει λόγος να σου καταβληθεί πρόστιμο.

Πρόσεξε τις πινακίδες

Η οδική σήμανση υπάρχει για να σε προειδοποιεί για το τι επιτρέπεται, τα όρια ταχύτητας και φυσικά τους ενδεχόμενους κινδύνους. Μην τις αγνοείς!

Smart drive

Τα νέα αυτοκίνητα έχουν διάφορα smart drive συστήματα. Μάθε να τα χρησιμοποιείς σωστά και απόλαυσε πιο ξεκούραστη οδήγηση, με χαμηλότερη κατανάλωση και φυσικά περισσότερη ασφάλεια!

Μείνε συγκεντρωμένος

Στον κόσμο των social media η συγκέντρωση γίνεται όλο και δυσκολότερη. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις τους όσο οδηγείς και βάλε λίγη μουσική για να μείνεις προσηλωμένος στο τιμόνι. Α, και το κινητό στο αθόρυβο!

Μίλα αλλά σωστά!

Εάν δεν μπορείς να αποφύγεις κάποιες κλήσεις, τότε φρόντισε να έχεις είτε bluetooth handsfree είτε προτίμησε την ανοιχτή ακρόαση. Τα καλώδια και το κινητό στο αυτί είναι επικίνδυνα κατά την οδήγηση.

Καθαρό μυαλό

Αυτό σημαίνει όχι αλκοόλ, όχι ουσίες και όχι φάρμακα τα οποία μπορεί να φέρουν υπνηλία. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις σίγουρα δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Ξεκίνα πιο νωρίς

Αντί να τρέχεις και να κολλάς πίσω από άλλα οχήματα, φρόντισε να ξεκινήσεις λίγο πιο νωρίς. Η ορθή οδηγική συμπεριφορά είναι η εγγύηση πως θα φτάσεις στον προορισμό σου.

Τυφλά σημεία

Κάθε αυτοκίνητο έχει τα λεγόμενα «τυφλά σημεία», δηλαδή σημεία τα οποία δεν μπορείς να δεις στον καθρέπτη. Έτσι δεν κάνεις απότομες αλλαγές λωρίδας ή προσπεράσεις, αλλά παρακολουθείς καλά το δρόμο πριν για να είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει κάποια μηχανή δίπλα σου.