Επιλογή νέου αυτοκινήτου

5 κριτήρια επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου

Πώς επιλέγεις ένα νέο αυτοκίνητο; Παίζει ρόλο μόνο η τιμή και η εμφάνιση ή πρέπει να προσέξεις και κάτι παραπάνω; Τα 5 σημαντικά σημεία για να βρεις το σωστό!

Έφτασε η ώρα να πάρεις νέο αυτοκίνητο και κοιτάς διάφορα μοντέλα. Έχεις «κολλήσει» με ένα, όμως είναι το κατάλληλο για εσένα; Καλό θα ήταν να μην είσαι παρορμητικός και το μετανιώσεις.

Προσπάθησε να κάνεις μία εκτίμηση της επιλογής σου με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Τύπος κινητήρα

Επειδή μιλάμε για ένα αποκλειστικά ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και όχι ένα μεταχειρισμένο που χρειάζεσαι κάπως για να βολευτείς, θα πρέπει να κοιτάς στο μέλλον. Σήμερα κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως η αλήθεια είναι πως κοστίζουν και ένας οδηγός που θέλει να κάνει πολλά χιλιόμετρα και ταξίδια στην επαρχία, δεν θα βολευτεί. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις τον τύπο των μετακινήσεων σου και να επιλέξεις τον κατάλληλο κινητήρα.

Lifestyle

Για έναν νέο ένα μικρό αυτοκίνητο ή ένα sport διθέσιο είναι ιδανικά. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θες οικογένεια; Για να μην αλλάζεις τελευταία στιγμή όχημα σκέψου περίπου πόσα χρόνια θες να κρατήσεις το νέο σου απόκτημα, αλλά και τι είδους lifestyle κάνεις. Εάν είσαι ο τύπος που λατρεύει τις αποδράσεις στη φύση ίσως το 4×4 να είναι η κατάλληλη επιλογή. Τώρα αν θες ένα τιμόνι και 4 ρόδες για να πηγαίνεις στη δουλειά, πάρε κάτι που σου προσφέρει απλά οικονομία!

Κόστος συντήρησης

Τα ακριβά αυτοκίνητα έχουν και ακριβά ανταλλακτικά. Μην περιμένεις πως θα αγοράσεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και σταδιακά θα το υποβαθμίζεις με ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Είναι καλύτερο να κινηθείς σε κάτι οικονομικότερο, αλλά να το προσέχεις με τον σωστό τρόπο και να ξέρεις πως πάντα θα σου προσφέρει τις μέγιστες επιδόσεις. Επιπλέον σκέψου τον κυβισμό για τα τέλη του και την κατανάλωση!

Έκδοση

Το ίδιο όχημα διαφέρει από έκδοση σε έκδοση. Μερικές φορές οι διαφορές τους μπορεί να είναι στο χρώμα, τα καθίσματα και τα ηλεκτρονικά τους, ενώ άλλες στη μηχανή και τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης. Τι είναι σημαντικότερο για εσένα; Επένδυσε στην ασφάλεια και την λειτουργικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Σήμερα έχεις τρεις επιλογές. Χειροκίνητο κιβώτιο, αυτόματο και σειριακό. Τα δύο πρώτα τα γνωρίζεις, ενώ το σειριακό είναι ένα αυτόματο που σου επιτρέπει και την εναλλαγή, χωρίς όμως την ύπαρξη συμπλέκτη. Όλα προσφέρουν διαφορετική εμπειρία οδήγησης, οπότε είναι κάτι που θα ήταν καλό να το δεις με ένα test drive!