ακριβή ασφάλεια

Μήπως πληρώνετε ακριβά την ασφάλεια σας;

Όταν μιλάμε για ασφάλεια τότε σκεφτόμαστε αυτομάτως πως όσο πιο ακριβή ασφάλεια τόσο πιο καλή. Λάθος. Δεν είναι τέχνη το να ξέρει κάποιος να επιλέγει το πακέτο που του ταιριάζει και παράλληλα να σώσει χρήματα.

Να μερικά «tips» που θα σας κάνουν ειδικούς στο να μην πληρώνετε ακριβά τις ασφάλειες σας.

1. Δείτε τι σας ταιριάζει πραγματικά

Όταν φτάνει η στιγμή να επιλέξουμε ένα συμβόλαιο είναι πολύ πιθανό να παρασυρθούμε από τις πολλές και διαφορετικές καλύψεις και τελικά να αγοράσουμε κάτι το οποίο δεν είναι για εμάς. Προσαρμόστε το συμβόλαιο με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα αν είστε σε κάποια περιοχή με εγκληματικότητα θα πρέπει να σκεφτείτε πάρα πολύ σοβαρά να πάρετε καλύψεις για κλοπή και θραύση κρυστάλλων.

2. Μικτή ή βασική

Αυτό θα κριθεί από το όχημα που ασφαλίζετε αλλά και το ποσό του. Εάν έχετε ένα σχετικά παλιό όχημα το πιο πιθανό είναι να μην σας προσφέρεται μια μικτή ασφάλεια, αλλά και στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο η αλήθεια είναι πως δεν σας συμφέρει γιατί ο συγκεκριμένος τύπος αποζημιώνει με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος σας. Αντιθέτως σε αυτή την περίπτωση ένα βασικό πακέτο με επιπλέον καλύψεις θα είναι προτιμότερο. Αν έχετε ένα νέο όχημα τότε η μικτή ασφάλεια είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά, καθώς ήδη έχετε επενδύσει ένα σημαντικό κεφάλαιο σε ένα όχημα που θα έχετε για καιρό.

3. Πάρτε την προσφορά

Αναζητήστε στο διαδίκτυο τις ειδικές προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς οι εταιρείες. Μπορείτε να κλείσετε έτσι ένα συμβόλαιο με εξαιρετικές καλύψεις και σε προνομιακή τιμή θέτοντας εσείς πότε θα ξεκινήσει να σας καλύπτει. Ακόμη χρησιμοποιήστε κωδικούς που έχετε λάβει από άλλες εταιρείες όπως π.χ. τηλεφωνία και «ξεκλειδώνουν» προσφορές και εκπτώσεις. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε το κόστος και λαμβάνετε καλύτερες υπηρεσίες.

4. Ο χρόνος είναι χρήμα

Προτιμήστε ένα ετήσιο συμβόλαιο αντί ανανεώσεις κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο, καθώς πληρώνετε τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες για λιγότερο χρόνο και πιο ακριβά τα ασφάλιστρα. Οι εταιρείες επιβραβεύουν τη σταθερότητα, έτσι ένας πιστός πελάτης είναι πολύ πιθανό πέρα από φτηνότερα ασφάλιστρα να λάβει και κάποια ειδική έκπτωση που θα χαμηλώσει ακόμα περισσότερο το κόστος ή κάποιο δώρο, όπως μια δεύτερη ασφάλεια υγείας ή οικίας.

5. Συγκρίνετε υπηρεσίες και παροχές

Υπάρχουν αρκετά διαδικτυακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δείτε τι ακριβώς ψάχνετε αλλά και τι ακριβώς αγοράζετε. Το σημαντικότερο πριν πληρώσετε όμως, είναι να έχετε διαβάσει όλους τους όρους και τα ποσά στα οποία συμφωνείτε γιατί μπορεί μια ακριβή ασφάλεια εν τέλει να παρέχει μικρότερες αποζημιώσεις από κάποια φτηνότερη. Όπως είπαμε, καθοριστικός παράγοντας δεν είναι η τιμή αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών.