Ασφάλεια αγροτικού οχήματος

Μένεις εκτός πόλης; Δες εδώ πως ασφαλίζεις ένα αγροτικό όχημα

Η ασφάλεια ενός αγροτικού οχήματος γίνεται πλέον πιο εύκολη και οικονομική από ποτέ για όσους μένουν εκτός πόλης. Το αγροτικό όχημα είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία που χρειάζεται σήμερα ένας αγρότης για τις μετακινήσεις και τις μεταφορές εξοπλισμού ή προϊόντων. Φυσικά η ασφάλεια αγροτικού οχήματος έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή των Ι.Χ. αλλά και κάποιες διαφορές.

1. Υποχρεωτική ασφάλεια

Όπως κάθε όχημα που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, έτσι και το αγροτικό όχημα είναι υποχρεωμένο από το νόμο να είναι ασφαλισμένο.

2. Βασικό πακέτο

Το βασικό πακέτο ασφάλειας ενός αγροτικού οχήματος, όπως και για κάθε φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, είναι η κάλυψη για σωματικές βλάβες και οι υλικές ζημιές έναντι τρίτων.

3. Διαφοροποιήσεις στις τιμές

Οι τιμές του βασικού πακέτου ασφάλειας αγροτικού οχήματος καθορίζονται από την περιοχή έδρας. Παράλληλα, άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία του οδηγού και χαρακτηριστικά του οχήματος η ιπποδύναμη, τα κυβικά, το έτος κατασκευής και ταξινόμησης, εάν υπάρχει immobilizer ή όχι είναι στοιχεία που διαμορφώνουν την τελική τιμή.

4. Επιπλέον καλύψεις

Φυσικά καθώς ένα αγροτικό όχημα από τη στιγμή που εντάσσεται στην επαγγελματική κατηγορία και αποτελεί εργαλείο δουλειάς έχει πολλές περισσότερες ανάγκες από ένα απλό Ι.Χ. αυτοκίνητο. Έτσι οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν μια μεγάλη γκάμα επιπλέον καλύψεων για τα αγροτικά οχήματα, αλλά και ειδικότερων σχετικές με καιρικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα η κάλυψη από χαλαζόπτωση. Βασικό ζητούμενο είναι η ευελιξία της κάθε εταιρείας.

5. Δυνατότητα μικτής

Πέρα από τις απλές επιπλέον καλύψεις όπως η κλοπή/πυρός, τα αγροτικά οχήματα μπορούν να ενταχτούν στις κατηγορίες των αυτοκινήτων που δέχονται μικτή ασφάλεια. Φυσικά αυτό σχετίζεται με τις επαγγελματικές ανάγκες, καθώς ένα αγροτικό όχημα έρχεται αντιμέτωπο με τις σκληρότερες συνθήκες εργασίας και καλείται να μεταφέρει αρκετά βάρη. Η μικτή ασφάλεια είναι ένα πλεονέκτημα που δεν υπάρχει σε άλλα επαγγελματικά οχήματα.

6. Άλλα αγροτικά μηχανήματα

Πέρα από τα αγροτικά οχήματα τύπου ΦΙΧ (φορτηγών ιδιωτικής χρήσης) υπάρχει και η δυνατότητα να ασφαλιστούν επιπλέον και τα αγροτικά μηχανήματα όπως για παράδειγμα τα τρακτέρ. Εδώ ο νόμος ορίζει πως τα γεωργικά μηχανήματα πολλαπλής χρήσης θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα με αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Φυσικά οι επιπλέον καλύψεις όπως πυρός/κλοπής ή ζημιών από καιρικά φαινόμενα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για τον πολύτιμο εξοπλισμό του κάθε αγρότη. Ακόμη άμα επιλέξετε να φτιάξετε μια ομαδική ασφάλεια για τα μηχανήματα και το αγροτικό όχημα σας υπάρχει η πιθανότητα να έχετε σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα σας.