Πως να έχετε έκπτωση στα διόδια

Δείτε πως θα έχετε έκπτωση στα διόδια

Τα διόδια αποτελούν πολλές φορές το «τσουχτερό» πρόβλημα στα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας. Γνωρίζοντας το αυτό, οι εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν ευέλικτα προγράμματα που θα επωφελούνται οι πολίτες που διέρχονται συχνά ή θα λειτουργούν ανταποδοτικά.

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να αποκτηθεί έκπτωση στα διόδια.

1. Ηλεκτρονικά πάσα

Εάν διέρχεστε συχνά από ένα συγκεκριμένο δρόμο, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε έκπτωση είναι τα ηλεκτρονικά πάσα που αποτελούν ουσιαστικά μια μορφή συνδρομής που σας παρέχει χαμηλότερα κόμιστρα, μεγαλύτερη ταχύτητα καθώς περνάτε από τις αυτόματες μπάρες και μοναδικές προσφορές ανάλογα την εταιρεία και τις συμφωνίες της.

2. Εκπτωτικά προγράμματα και προαγορές

Μια άλλη λύση είναι η θέσπιση εκπτωτικών προγραμμάτων. Η διαφορά είναι πως αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν περνούν καθημερινά, αλλά αρκετά συχνά. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να προαγοράσουν κάποιες διαδρομές σε προνομιακές τιμές και να τις εξοφλήσουν όποτε θέλουν.

3. Καθημερινή διέλευση

Εάν περνάτε καθημερινά από τα διόδια τότε υπάρχουν ειδικά προγράμματα που όχι μόνο χαμηλώνουν αρκετά το κόστος των διαδρομών, αλλά λειτουργούν και ανταποδοτικά παρέχοντας σας δωρεάν διαδρομές με βάση τη χρήση. Αυτές οι διαδρομές μπορεί να είναι ακόμα και 15 μέσα στο μήνα που μεταφράζεται σε 1 εβδομάδα δωρεάν χρήσης!

4. Εάν είστε κάτοικος της περιοχής

Οι κάτοικοι των περιοχών που θέλουν να μετακινηθούν εντός του δήμου τους και δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, έχουν εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο συγκεκριμένο δρόμο εάν χρησιμοποιούν τους πλευρικούς σταθμούς.

5. Εάν μεταφέρετε άτομο με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες

Σε αυτή την περίπτωση έχετε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα διόδια της χώρας, οποιαδήποτε στιγμή.

6. Ειδικές εκπτώσεις

Αρκετά συχνή είναι η θέσπιση ειδικών εκπτώσεων για όλους τους πολίτες για ένα μικρό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο οι διαχειρίστριες εταιρείες προσπαθούν να δώσουν κίνητρα αλλά και μια ελάφρυνση καθώς πολλές φορές αυτή η έκπτωση μπορεί να αγγίζει και το 50%!

7. Ειδικά προγράμματα για οδηγούς μηχανών

Όσοι είναι χρήστες δικύκλων μπορούν να έχουν χαμηλότερα κόμιστρα μέσα από ειδικό πρόγραμμα που παρέχουν κάποιες εταιρείες.

8 . Επαγγελματικά προγράμματα

Ο επαγγελματίας οδηγός ίσως είναι ο πιο ευνοημένος, καθώς ίσως χρειαστεί να περάσει αρκετές φορές μέσα στη μέρα από τα διόδια. Υπάρχουν έξυπνα προγράμματα που παρέχουν σταθερές εκπτώσεις για ολόκληρο το χρόνο, δωρεάν μετακινήσεις ή ακόμα και προαγορασμένες διαδρομές. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μια πληθώρα προϊόντων για να καλύψει όλες τις ανάγκες!

9. Συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις

Ένα συχνό φαινόμενο είναι οι συνεργασίες επιχειρήσεων. Η τράπεζα ή η κινητή σας τηλεφωνία μπορεί να συνεργάζονται με κάποια εταιρεία διοδίων και να έχουν σχεδιάσει κάποιο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα μόνο για εσάς! Αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με το τι δικαιούστε και κερδίστε χρήματα.