καπνιστής οδηγός

Συμβουλές για τον καπνιστή οδηγό

Εάν το κάπνισμα είναι κάτι που δεν μπορείς να το σταματήσεις ούτε την ώρα της οδήγησης, τότε δες μερικές συμβουλές ώστε να μην αντιμετωπίζεις ποτέ πρόβλημα με αυτό.

Κάποιοι οδηγοί είναι φανατικοί καπνιστές και το τσιγάρο τους βοηθά να συγκεντρώνονται στην οδήγηση, χωρίς να νιώθουν εκνευρισμό και ένταση.

Όμως το τσιγάρο, πέρα από τα προβλήματα υγείας μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα την ώρα της οδήγησης εάν δεν γίνεται σωστά.

Δες μερικές συμβουλές για να καπνίζεις και να οδηγείς με ασφάλεια:

Χρησιμοποίησε τασάκι

Το τασάκι του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά χρήσιμο αρκεί να το χρησιμοποιείς. Μάλιστα με τις αλλαγές στον Κ.Ο.Κ. είναι και το μόνο μέρος που επιτρέπεται να σβήνεις το τσιγάρο σου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσεις χρηματικές ποινές ή μπορεί να προκαλέσεις πυρκαγιές. Φρόντισε να μην είναι γεμάτο, να το καθαρίζεις συχνά με νερό και να μην αποθηκεύεις γόπες και στάχτη ώστε να αποφεύγεις τις μυρωδιές.

Μη στρίβεις

Εάν καπνίζεις στριφτά τσιγάρα, τότε φρόντισε να έχεις ετοιμάσει και αποθηκεύσει κάποια. Το στρίψιμο είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο. Θα σε συμβουλέψουμε να πάρεις μία θήκη η οποία στρίβει τα τσιγάρα μόνη της ώστε να κερδίσεις χρόνο και να έχεις σημείο να τα αποθηκεύεις.

Ποτέ μην καπνίζεις με τα παιδιά μέσα

Αρχικά τα κάνεις παθητικούς καπνιστές. Επιπλέον θα σε συμβουλέψουμε να προσέχεις ιδιαίτερα, διότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος φέρνει κυρώσεις στην περίπτωση που εντοπιστείς να καπνίζεις και στο όχημα επιβαίνουν παιδιά.

Άνοιξε τα παράθυρα

Η βασική συμβουλή είναι να καπνίζεις πάντα με ανοιχτά τα παράθυρα ώστε ο καπνός να διαφεύγει. Αυτό όχι μόνο είναι καλύτερο για εσένα, αλλά και για το αυτοκίνητο σου καθώς δεν θα ποτίσει τόσο γρήγορα το σαλόνι με νικοτίνη και το διατηρείς σε καλύτερη κατάσταση.

Άλλαξε το φίλτρο καμπίνας

Ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα η νικοτίνη σταδιακά θα ποτίσει την καμπίνα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνεις συχνότερα αλλαγή στο φίλτρο καμπίνας ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές. Συμβουλέψου τον τεχνικό για το κάθε πότε πρέπει να το αλλάζεις.

Το ηλεκτρονικό δεν είναι λύση

Συμβουλή, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν σημαίνει ότι δεν καπνίζεις. Παράγει και αυτό ρύπους και αρώματα οπότε έχει τα ίδια αποτελέσματα. Επιπλέον εντάσσεται και στον αντικαπνιστικό νόμο όποτε θα δεχτείς κυρώσεις ακόμα και αν «ατμίζεις».