Τα 5 μυστικά για το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου

Τα 5 μυστικά για το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου

Μάθε τα 5 απλά μυστικά για το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου που έκανες ποτέ στη ζωή σου.

Το πλύσιμο αυτοκινήτου δεν το κάνεις μόνο για να έχεις ένα καθαρό όχημα που θα λάμπει, αλλά και για να συντηρήσεις τη βαφή και στο σμάλτο του σε καλή κατάσταση όσα χρόνια και αν περάσουν.

Για δες λοιπόν τα 5 μυστικά για να γίνεις ο master στο πλύσιμο αυτοκινήτου:

Κάτι παραπάνω από νερό και σφουγγάρι

Αρχικά θυμίσουν πως όπως και το σώμα σου χρειάζεται διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού, έτσι είναι και το αυτοκίνητο σου. Για να κάνεις ένα σωστό και ευεργετικό πλύσιμο αυτοκινήτου θα χρειαστείς ειδικά προϊόντα γι’ αυτή τη δουλειά. Επίλεξε σαμπουάν με ουδέτερο Ph και πανιά μικροϊνών. Ακόμα μην ξεχάσεις να βρεις ειδικά προϊόντα κεραμικής επίστρωσης, τα οποία έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν ένα κρυστάλλινο κεραμικό στρώμα προστασίας πάνω από το χρώμα.

Κάνε το πλύσιμο άμεσα

Πλύσιμο αυτοκινήτου θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Φυσικά όμως όταν υπάρχουν λεκέδες όπως κουτσουλιές, ρετσίνες δέντρων και νεκρά έντομα, τότε το πλύσιμο αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται άμεσα. Τα οξέα που περιέχουν καταστρέφουν το χρώμα. Μην χρησιμοποιήσεις βούρτσα όμως γιατί θα γδάρεις το αυτοκίνητο.

Η τεχνική των «δύο κουβάδων»

Εδώ μπαίνεις στα μεγάλα μυστικά του πλύσιμου αυτοκινήτου. Γεμίζεις έναν κουβά με νερό και ειδικό σαμπουάν και τον άλλο με σκέτο νερό. Κάθε φορά που τελειώνεις μία επιφάνεια ξεπλένεις το σφουγγάρι σου στο σκέτο νερό ώστε να απομακρυνθούν όλες οι ουσίες και οι σκόνες. Με αυτό τον τρόπο το πλύσιμο αυτοκινήτου που κάνεις στο σπίτι γίνεται αποτελεσματικότερο, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γδαρθεί.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Δύο λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν το πλύσιμο αυτοκινήτου ουσιαστικό. Όχι κυκλικές κινήσεις, αλλά μόνο οριζόντιες και ποτέ κρύο νερό σε καυτή λαμαρίνα. Το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συστολή και άρα σπασίματα στο χρώμα.

Σκούπισε!

Τελειώνοντας με το πλύσιμο αυτοκινήτου δεν τελειώνει και η δουλειά σου. Δεν το αφήνεις απλά να στεγνώσει γιατί θα κάνει θαμπάδες. Το σκουπίζεις με ένα μαλακό πανί ή κάποιο δερμάτινο προϊόν. Και αν θες να δώσεις επιπλέον λάμψη, επάλειψε και κάποιο ειδικό προϊόν κεριού για επιπλέον προστασία.