Ταξίδι με μηχανή; Αν είσαι σωστά προετοιμασμένος θα το απολαύσεις

Το ταξίδι με μηχανή μπορεί να γίνει η συγκλονιστικότερη και αγαπημένη σου εμπειρία αρκεί να το έχεις οργανώσει σωστά. Μάθε τώρα τι χρειάζεσαι πέρα από συνοδηγό.

Όσοι έχουν δίκυκλο ξέρουν πως το ταξίδι με μηχανή είναι μία εμπειρία που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι η απόλυτη μορφή απελευθέρωσης και εξερεύνησης των μοναδικών τοπίων που θα συναντήσεις σε όλη τη διαδρομή. Είναι από τα λίγα ταξίδια που δεν γίνονται για την ταχύτητα, αλλά για την όλη πορεία.

Για να κάνεις όμως με ασφάλεια ταξίδι με μηχανή θα πρέπει να έχεις δει φροντίσει κάποια πράγματα πριν. Για δες τα:

Μηχανικός έλεγχος

Δεν πας πουθενά χωρίς να έχεις κάνει μηχανικό έλεγχό. Το ταξίδι με μηχανή μπορεί να γίνει επικίνδυνο ή πολύ δυσάρεστο, άμα δεν υπάρξει πρόβλημα στο όχημα σου. Κάνε έλεγχο στα φρένα, τα φώτα, τα ελαστικά, το μοτέρ, και φυσικά στα υγρά. Εάν έχεις καιρό να επισκεφτείς το συνεργείο, καλό θα ήταν να το κάνεις νωρίς, ώστε να υπάρχει χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές – συντηρήσεις.

Ταξιδιωτικός σχεδιασμός

Το ταξίδι με μηχανή θέλει οργάνωση. Ναι μεν μπορείς να απελευθερωθείς και να περάσεις πολύ όμορφα επιλέγοντας μία παράκαμψη, αλλά καλό είναι να έχεις φτιάξει και μία πορεία στο google maps. Φρόντισε σε αυτή να έχεις δει όλα τα σημεία που γίνονται έργα και τους κλειστούς δρόμους, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα σημεία για στάσεις και φυσικά τον καιρό. Δεν θες να σε βρει βροχή και να μην είσαι έτοιμος.

Θήκες αποσκευών

 Εδώ πάμε σε πολύ πρακτικά ζητήματα. Το ταξίδι με μηχανή είναι μία εμπειρία που βασίζεται στην απλότητα και τα λίγα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου. Οι θήκες αποσκευών, μπορούν να αυξήσουν τον χώρο, ανάλογα με τα κυβικά της μηχανής, όμως δεν μπορούν να πάρουν πολλά πράγματα. Φρόντισε να είναι σωστά τοποθετημένες και να έχεις επιλέξει τα απαραίτητα.

Ρουχισμός

Δεν χρειάζεται να γίνει λόγος για το κράνος. Το ταξίδι με μηχανή όμως χρειάζεται και τα σωστά ρούχα. Όσο ζέστη και να κάνει, μην ξεχνάς πως η εθνική οδός είναι μεγάλη και το μικροκλίμα της αλλάζει. Επιπλέον ο αέρας που θα νιώσεις, εσύ και ο συνοδηγός δεν θα είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα. Έτσι λοιπόν προμηθευτείτε ειδικά αντιανεμικά jackets για την εποχή που θα κάνετε το ταξίδι!