Όλα όσα χρειάζεσαι εάν θες να ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό

Όλα όσα χρειάζεσαι εάν θες να ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό

Εάν θες την απόλυτη περιπέτεια, τότε θα πρέπει να ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό.

Φυσικά όμως, όπως κάθε ταξίδι στο εξωτερικό, έτσι και αυτό με τη μοτοσυκλέτα θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά και να έχεις τα απαραίτητα μαζί σου.

Για δες λοιπόν τι θα χρειαστείς για να ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό:

Άδεια οδήγησης

Εάν ταξιδεύεις σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αρκεί να έχεις μαζί σου το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης. Εάν όμως πρόκειται να πας στο εξωτερικό σε χώρα εκτός της Ε.Ε. θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τις αρχές τις χώρας, ώστε να σε ενημερώσουν τι ακριβώς χρειάζεσαι, ώστε να μπορείς να ταξιδεύεις νόμιμα με τη μοτοσυκλέτα σου στην χώρα τους.

Πράσινη κάρτα

Η πράσινη κάρτα είναι ένα διεθνές έντυπο που χρειάζεσαι για κάθε ταξίδι στο εξωτερικό με τη μοτοσυκλέτα σου. Επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου εταιρεία ώστε να σε ενημερώσει για την έκδοση του. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι πως η πράσινη κάρτα εκδίδεται για ταξίδια στις χώρες τις Ε.Ε. δωρεάν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και εξασφαλίζει ότι έχεις κάλυψη αστικής ευθύνης. Από εκεί και πέρα εάν θες τις επιπλέον καλύψεις ή έκδοση για χώρα εκτός της Ε.Ε. ενημερώσου απευθείας από την ασφαλιστική σου.

Χάρτες της χώρας

Ενημέρωσε το GPS σου πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα στο εξωτερικό, με τους χάρτες του προορισμού ή των χωρών από τις οποίες πρόκειται να περάσεις. Καλό θα ήταν να αφιερώσεις χρόνο και να βρεις στάσεις για ξεκούραση, αλλά και τα σημεία για ασφαλή παρκάρισμα της μηχανής κατά τις διανυκτερεύσεις.

Τεχνικό έλεγχο

Ο τεχνικός έλεγχος επιβάλλεται για κάθε ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα. Έτσι πριν πας στο εξωτερικό, φρόντισε να έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα services, να έχουν αέρα τα λάστιχα και να είναι γεμάτο το ντεπόζιτο της βενζίνης.

Ενημερώσου για τον τοπικό Κ.Ο.Κ.

Η νομοθεσία και τα όρια ταχύτητας αλλάζουν από χώρα σε χώρα. Πριν ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό ενημερώσου για το ισχύον καθεστώς ώστε να μην μπλέξεις και βρεθείς με κλήσεις από το πουθενά.

Συνεργεία

Καλό θα ήταν πριν ταξιδέψεις με τη μοτοσυκλέτα σου στο εξωτερικό να βρεις τα συνεργαζόμενα συνεργεία με την αντιπροσωπεία απ’ όπου αγόρασες τη μηχανή, ώστε σε περίπτωση βλάβης να έχεις την καλύτερη δυνατή υπηρεσία επισκευής.