Πώς θα μειώσεις τα έξοδα του αυτοκινήτου;

Πώς θα μειώσεις τα έξοδα του αυτοκινήτου;

Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις τα έξοδα που σχετίζονται με το αυτοκίνητό σου; Δες μερικές απλές και γρήγορες συμβουλές που μπορούν να σώσουν τον προϋπολογισμό σου!

Έχεις σκεφτεί πόσα χρήματα φεύγουν στο αυτοκίνητό σου; Αν κάνεις τον υπολογισμό θα διαπιστώσεις πως είναι αρκετά και μάλιστα, ένα σημαντικό μέρος αυτών δεν αφορούν τα καύσιμα.

Ορίστε μερικοί τρόποι για να μειώσεις τα περιττά έξοδα, αλλά και να έχεις ένα περιποιημένο όχημα:

Πλύνε το μόνος σου

Το να θες ένα όχημα που αστράφτει δεν είναι κακό, το θέμα είναι πόσο κοστίζει. Αν είσαι τακτικός πελάτης σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων σίγουρα πληρώνεις αρκετά χρήματα κάθε μήνα. Το πρώτο έξοδο που μπορείς να κόψεις είναι λοιπόν το εβδομαδιαίο πλύσιμο. Μπορείς να το κάνεις εσύ ή να πηγαίνεις ανά δύο εβδομάδες και τις άλλες δύο να το κάνεις μόνος.

Άχρηστα αξεσουάρ

Μερικά αξεσουάρ δεν τα χρειάζεσαι, όμως πας και τα αγοράζεις γιατί έχεις καταναλωτική μανία. Την επόμενη φορά που θα δαπανήσεις ένα μεγάλο κεφάλαιο για ένα νέο gadget σχετικό με το αυτοκίνητο, σκέψου πόσο θα αλλάξει τη ζωή σου. Αν είναι σημαντικό δες οικονομικότερες εναλλακτικές. Πολλές φορές το brand δεν κάνει τη διαφορά. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τα ανταλλακτικά όπου τα αυθεντικά είναι και η καλύτερη επιλογή!

Βαψίματα

Κάποιοι οδηγοί έχουν μανία με το χρώμα του οχήματός τους. Έτσι με την πρώτη γρατζουνιά πάνε για το φτιάξουν. Αν ανήκεις σε αυτούς αγόρασε μαρκαδόρο με το χρώμα και φτιάξε το μόνος σου. Έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα μία νέα φθορά θα εμφανιστεί.

Προσεκτικότερη οδήγηση

Στα κόστη είναι και οι κλήσεις της Τροχαίας. Αν είσαι καλός οδηγός και φροντίζεις να τηρείς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν θα βλέπεις «έκτακτα» έξοδα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα καλύμματα πινακίδων ή άλλα αξεσουάρ που μπορεί να επιφέρουν πρόστιμα γιατί είναι παράνομα. Δεν πρέπει να είσαι νόμιμος μόνος, αλλά και να φαίνεσαι!

Κάνε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν νιώθεις πως πληρώνεις πολλά και παίρνεις λίγα, τότε έφτασε η στιγμή που η ανανέωση της ασφάλειας αυτοκινήτου, πρέπει να γίνει σε άλλη εταιρεία. Ψάξε να βρεις ένα πιο ολοκληρωμένο συμβόλαιο με λιγότερα χρήματα. Κάποιες εταιρείες μάλιστα προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα ή άλλες παροχές που είναι ιδιαίτερα δελεαστικές, οπότε μην τις αποκλείσεις!