Στις διακοπές να πάρω το δικό μου αυτοκίνητο ή ενοικιαζόμενο;

 

Οι φετινές διακοπές έχουν βάλει σε σκέψεις πολλούς, αν είναι προτιμότερο αντί του δικού τους αυτοκινήτου να πάρουν ενοικιαζόμενο. Τι σε συμφέρει και πότε;

Με το τουριστικό ενδιαφέρον να έχει χτυπήσει «κόκκινο», τις διεθνείς εξελίξεις να ανεβάζουν το κόστος των καυσίμων, οι διακοπές φέτος για πολλούς θα είναι ένα ακριβό «σπορ».

Έτσι πολλοί οδηγοί έχουν αρχίσει και σκέφτονται, αντί του δικού τους αυτοκινήτου να πάρουν ένα ενοικιαζόμενο.

Και οι δύο επιλογές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ας τα δούμε:

Τα καλά του να ταξιδεύεις με το Ι.Χ. σου

Σίγουρα η άνεση και η οικειότητα που σου προσφέρει το αυτοκίνητό σου δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Με το όχημα στα χέρια σου έχεις τον απόλυτο έλεγχο στις διαδρομές και το χρονοδιάγραμμα, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να έχεις ό,τι χρειάζεσαι από αποσκευές.

Εάν πας για ένα μεγάλο διάστημα σε ένα μέρος τότε σε γλιτώνει από πολλά έξοδα, καθώς τα ενοικιαζόμενα σε χρεώνουν ανά ημέρα.

Όταν Ι.Χ. γίνεται πρόβλημα

Σε περίπτωση που έχεις αυτοκίνητο άνω των 1.800 c.c. τότε πρέπει να δεις αν το κόστος να ταξιδέψεις με αυτό αξίζει, καθώς η βενζίνη έχει ανεβεί αρκετά, ενώ στα νησιά τη βλέπεις πολλές φορές κοντά στα 3€ το λίτρο.

Τώρα αν ετοιμάζεσαι για island hopping ξέχνα -τουλάχιστον για φέτος- το αυτοκίνητό σου, μίας και τα ακτοπλοϊκά έχουν αυξηθεί από 20% έως 30%.

Πότε συμφέρει η ενοικίαση;

Η ενοικίαση είναι must άμα πας για 3-4 μέρες σε ένα μέρος και είστε πολλά άτομα.

Το κόστος ενός ενοικιαζόμενου οχήματος, είναι πολύ χαμηλότερο από την μεταφορά του Ι.Χ. με πλοίο.

Επιπλέον μπορείς να επιλέξεις τον τύπο του οχήματος που θεωρείς πως θα σε εξυπηρετήσει. Μπορείς να διαλέξεις ένα μικρό ευέλικτο αυτοκινητάκι ή ένα πανίσχυρο 4X4 για να κάνεις offroad διαδρομές.

Ξέχνα την ενοικίαση

Τώρα σε περίπτωση που έχεις κλείσει διαμονή και εισιτήρια και έχεις αργήσει λίγο για το θέμα της μετακίνησης, ναι ενδέχεται να μη βρεις κάποιο διαθέσιμο όχημα.

Ένα ακόμη ζήτημα είναι οι τιμές του κάθε νησιού. Κάποια είναι ιδιαίτερα ακριβά, οπότε η ενοικίαση γίνεται απαγορευτική όταν είναι για πολλές μέρες και είστε ζευγάρι για παράδειγμα.

Και κάτι τελευταίο

Ελπίζουμε να σε βοήθησαν όλα τα παραπάνω, όμως κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν πέφτει στο τραπέζι το ενοικιαζόμενο, είναι η ασφάλειά του. Διάβασε πολύ καλά τους όρους του κάθε συμβολαίου και σκέψου σοβαρά να επιλέξεις και αυτό που σου παρέχει τη μέγιστη κάλυψη!