Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνεις στην καμπίνα τώρα το καλοκαίρι!

Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνεις στην καμπίνα τώρα το καλοκαίρι!

Κάποια αντικείμενα δεν πρέπει να παραμένουν μέσα στο αυτοκίνητο, όσο χρήσιμα και αν είναι, ειδικά το καλοκαίρι. Ποιοι οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκαλέσουν;

Πόσες είναι οι φορές που έχεις πάει παραλία και έχεις αφήσει διάφορα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα με αποτέλεσμα να τα βρεις κατεστραμμένα;

Εάν την έχεις πατήσει κι εσύ έτσι, τότε δες πέρα από αυτό που έχασες τι άλλο δεν πρέπει να αφήνεις:

Smartphone

Τα κινητά τηλέφωνα αρχικά είναι καλό να τα έχουμε μαζί μας για ώρα ανάγκης. Από εκεί και πέρα, το να αφήσεις μία συσκευή μέσα στην καμπίνα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πέρα από τον κίνδυνο να χαλάσει η οθόνη, υπάρχει η πιθανότητα ανάφλεξης ή και έκρηξης από τα στοιχεία της μπαταρίας που έχουν υπερθερμανθεί.

Laptop

Αντίστοιχα ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ακόμη και απενεργοποιημένος δεν θα πρέπει να παραμένει στο αυτοκίνητο. Όπως καταλαβαίνεις πέρα της μπαταρίας, είναι ένα αρκετά ευαίσθητο μηχάνημα που η οποιαδήποτε υπερθέρμανση μπορεί να έχει συνέπειες στην καλή λειτουργία του.

Γυαλιά οράσεως

Ακόμη και αν είναι μέσα στη θήκη, οι υψηλές θερμοκρασίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα καταστρέφουν τα τζάμια τους. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει παραμόρφωση στα οργανικά υλικά και τα φίλτρα, τα οποία είναι ευπαθή στη ζέστη. Έτσι μην ξαφνιαστείς αν διαπιστώσεις διάφορες παραμορφώσεις.

Τρόφιμα

Αρχικά θα μυρίσουν και φυσικά θα έχουν χαλάσει, οπότε θα αναγκαστείς να τα πετάξεις. Για να γλιτώσεις τον κίνδυνο δηλητηρίασης, κατανάλωσε τα άμεσα ή φρόντισε να τα βγάλεις εάν ετοιμάζεσαι για παραλία.

Πλαστικά μπουκαλάκια νερού

Είναι απαγορευτικό το νερό να θερμαίνεται ακόμη και σε ένα πλαστικό μπουκάλι από PET. Οι νέες ενώσεις που δημιουργούνται ενδεχομένως να επηρεάσουν την γεύση του, αλλά και την υγεία σου. Επιπλέον σε κανέναν δεν αρέσει το ζεστό νερό!

Αντικείμενα από πλαστικό

Ρούχα από πολυεστέρα, παιχνίδια και γενικότερα πράγματα από πλαστικό τα οποία έχουν ήδη μία φόρμα και ένα χρώμα δεν πρέπει να τα χτυπά ο ήλιος, ούτε να βρίσκονται σε μία ζεστή καμπίνα αυτοκινήτου.

Θα ξεκινήσουν τη διάβρωση με αποτέλεσμα να αλλάξουν σχήμα, να ξεθωριάσουν ή να καταστραφούν εντελώς. Το ίδιο ισχύει και για τις σόλες των καλών αθλητικών παπουτσιών οι οποίες ενδέχεται να χάσουν τις ιδιότητες τους.