Καλοκαιρινό service οχημάτων

Ήρθε το καλοκαίρι, καιρός για το θερινό service

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι ευκαιρία να γίνει το θερινό service του οχήματος μας πριν πάμε διακοπές. Ίσως δεν το έχετε καθιερώσει, όμως η περίοδος πριν τις διακοπές είναι μία από τις καλύτερες στιγμές μέσα στο χρόνο για να γίνει ένα service στο όχημα ώστε να είναι πανέτοιμο για ταξίδι! Ας δούμε την ιδανική συντήρηση:

1. Ελαστικά

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως τα ελαστικά θα πρέπει να αλλάζονται στο τέλος του καλοκαιριού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την ολίσθηση στα παλιά ελαστικά. Αυτό είναι λάθος, διότι τα ελαστικά θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα αν και αρκετά υποτιμημένα τμήματα του αυτοκινήτου. Έτσι ως πρώτη πρόταση για το θερινό service είναι η αλλαγή ελαστικών αρχικά όχι μόνο για το θέμα ασφάλειας, καθώς το χώμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μπορεί να είναι αιτία ολίσθησης, αλλά και για οικονομία στο καύσιμο καθώς θα έχουν καλύτερη απόδοση και είναι σίγουρο πως δεν θα χάνουν αέρα.

2. Φρένα και τακάκια

Πακέτο με τα ελαστικά στο θερινό service θα πρέπει να είναι όλο το σύστημα των φρένων, δηλαδή δισκόπλακες και τα τακάκια, αλλά και να γίνει ένας έλεγχος στη στάθμη των υγρών φρένων. Με αυτό θα είστε σίγουροι πως το όχημα είναι ασφαλές για οποιοδήποτε ταξίδι.

3. Λάδια και φίλτρο λαδιών

Από την συντήρηση του καλοκαιριού δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα λάδια του κινητήρα. Πέρα από την μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα, η αλλαγή ενός φίλτρου λαδιών θα προσφέρει και οικονομία, καθώς θα βοηθήσει στην μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου.

4. Ψυγείο και νερό κινητήρα

Θερινό service ισούται με προετοιμασία για υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι ένας έλεγχος στο ψυγείο και τα σωληνάκια του επιβάλλεται ώστε να μην έχουμε προβλήματα με την θερμοκρασία του κινητήρα ή ακόμα και το ενδεχόμενο να τον κάψουμε. Ακόμη, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στη στάθμη του νερού και του αντιψυκτικού. Στην περίπτωση που χρειάζεται συμπλήρωμα επιβάλλεται, καθώς το να βρούμε απιονισμένο νερό στην επαρχία μερικές φόρες χρειάζεται αρκετά χιλιόμετρα.

5. Μπαταρία

Για να μην μείνει το όχημα στη μέση του πουθενά ή σε κάποια παραλία όταν επιστρέφετε από το μπάνιο σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια αντικατάσταση στην μπαταρία εάν έχει δείξει σημάδια κόπωσης. Άλλωστε το θερινό service έχει ως σκοπό όχι μόνο τη συντήρηση αλλά και να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.

6. Φίλτρο καμπίνας

Τέλος για το θερινό service θα σας προτείναμε να κάνετε μια αντικατάσταση στο φίλτρο καμπίνας, ώστε να έχετε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα αλλά και να αποδίδει στο μέγιστο το κλιματιστικό που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε όταν πιάσουν οι ζέστες!